WORKSHOP LASAGNE MAKEN

Lasagne wordt in de Nederlandse keuken vaak in verband gebracht met kant-en-klaar maaltijden uit de schappen van de supermarkt. Dat is zonde, want achter de ambachtelijk gemaakt lasagne zit een enorme traditie. Bovendien is een goed bereide lasagne een heerlijke maaltijd.
Tijdens de workshop besteden we ruime aandacht aan deze traditie en de historie, aan de verse producten die wij gebruiken voor de pasta en de sauzen en de processen van het pasta maken en het bereiden van het gerecht.

We beginnen met het maken van een originele Bolognese-saus. Deze saus bereiden we met de traditionele ingrediënten en het juiste kookgerei. Als de Bolognese-saus opstaat, gaan we aan de slag met de pastavellen. We maken het deeg van de juiste meelsoort en eieren. Vervolgens kneden we het deeg. Zodra het geknede deeg op temperatuur is, rollen we het op traditionele wijze uit met de mattarello (deegroller) op de pastaplank. We gaan daarna aan de slag met het maken van de lichte saus, de bechamelsaus en koken we de lasagnevellen halfgaar. Met alle onderdelen gereed. Bouwen we voor de groep de lasagne op. Daarna gaat we in groepjes aan de slag met het gereed maken van de eigen lasagne. De ‘voorbeeld’-lasagne zit dan in de oven. Deze proeven we met zijn allen na afloop van de workshop, in combinatie met een heerlijk glas wijn. Na het proeven gaat u naar huis met een bakje op traditionele wijze zelfgemaakte lasagne.

Interesse? Vul dan het reservingsformulier in. Komt u zelf met groep van … tot … personen, neem dan contact met ons op, zodat wij u een pasklaar aanbod kunnen doen.

Prijs per persoon 45 euro

Reserveringsformulier workshop Lasagne

 

Bent u een mens?

BEKIJK ONZE ANDERE WORKSHOPS

Workshop

Tortellini

Traditionele Pasta

Cursus

Kook mee

eet mee