WORKSHOP TORTELLINI MAKEN

Laat u inwijden in de wereld van de gevulde pasta, tijdens de workshop tortellini maken.
Net als bij alle workshops en cursussen van Pasta Lorenzo, draait het ook bij deze workshop om traditie en historie. We beginnen de avond daarom met een uitleg over de producten die we gaan gebruiken om de pasta en de vulling te maken. Welke meelsoorten kunnen we gebruiken? Waarom maken we deze pasta van meel met eieren en waarom is het kneden zo belangrijk? Allemaal vragen die in woord en praktijk worden beantwoord tijdens de workshop. Het deeg rollen we uit met de mattarello, de traditionele deegroller op de pastaplank. U leert bij ons pasta maken zoals het al honderden jaren in Italiaanse huishoudens gebeurt.

De vulling die we gebruiken in onze tortellini, bevat ricotta, peterselie en pecorini. De ricotta voor de basis, maken we zelf terwijl het geknede deeg rust voordat we het kunnen uitrollen.
Zodra we de vulling compleet en op smaak hebben gemaakt, gaan we verder met de pasta. We rollen het deeg, snijden het in de juiste vorm en vullen en vouwen de tortellini’s. Terwijl het pastawater op het vuur staat, maken we een saus met verse tomaten. Daarna kunnen we aan tafel om te genieten van ons werk, in combinatie met een glas goede wijn. De tortellini’s die over zijn, krijgt u mee naar huis.

Interesse? Vul dan het reservingsformulier in. Komt u zelf met groep van … tot … personen, neem dan contact met ons op, zodat wij u een pasklaar aanbod kunnen doen.

Prijs per persoon 50 euro

Reserveringsformulier workshop Tortellini

 

Bent u een mens?

BEKIJK ONZE ANDERE WORKSHOPS

Workshop

Lasagne

Workshop

Cursus

Kook mee

eet mee